top of page

Projekt Axis Grenden
Plats Lund
Beställare Axis Communications
Kategori Kontor
År 2015 - 2020
Storlek 42 000 m2
Omfattning Inredningsarkitektur
Team Åsa Krantz, Lena Ekenberg,
Marie Robertsson, Anja Nustad,
Lotta Landén, Fredrik Furrer,
Martynas Sinkevičius, Clara Sjödin,
Joanna Lewis-Jonsson
Foto Åke E:son Lindman, Felix Gerlach

FG Bild 4.jpg
Stadsbyggnadspris.jpg
Sveriges snyggaste kontor.jpg

I september 2020 flyttade Axis Communications in i sitt eget nya huvudkontor, som med sina 42 000 m2 inrymmer mötesplatser, konferensrum, experience center, labutrymmen, restaurang och café samt arbetsplatser för ca 1300 anställda.

Landén Krantz arkitekter har varit med från projektets start och i egenskap av inredningsarkitekter arbetat med lokalprogram, planlösningar, materialval samt fast och lös inredning.

164_DJI_0662.jpg
ÅE_9583_001_JLJ.jpg

Det nya huvudkontoret är en mötesplats – en hub – för alla anställda.

Den öppna och ljusa entréhallen fungerar som företagets vardagsrum med externa konferensrum, café och restaurang där det serveras gemensam fika varje morgon.

Fyra trapphus leder upp till arbetsytorna och till en skylounge på plan 10, som är öppen för alla medarbetare.

Mötesytorna är strategiskt placerade och varje kontorsplan har ett gemensamt pausrum med härlig utsikt över Lund med omnejd, för spontana möten och avkoppling. 

9583 116 JLJ.jpg
ÅE_9583_030_JLJ.jpg

Mötas kan man också göra ute på någon av takterrasserna, eller på innergården där det finns glasskrivtavlor för att möjliggöra utemöten.

Hållbarhet och god arbetsmiljö har varit en ledstjärna i projektet. Materialval och lösningar är genomgående gjorda med omsorg om de anställdas bästa. 

FG 124_07622.jpg
ÅE_9583_174_JLJ.jpg

Arbetsplatserna är förlagda i enskilda rum, teamytor och mindre kontorslandskap  med god tillgänglighet till samtalsrum och projektrum. Fönstren i arbetsytorna är öppningsbara och det massiva trägolvet skänker harmoni. 

I kontorslandskap och interna mötesrum ligger en textilmatta av hög kvalitet och i entréhallen svensk kalksten. Belysningen är varierad och behaglig.
De träbeklädda väggarna bidrar till den goda akustiken.

ÅE_9583_199_JLJ.jpg
ÅE_9583_147_JLJ.jpg

Axis grafiska profil och kulörer känns igen i inredningen och är fritt tolkade till ett tema för varje våningsplan. Inredningen är ljus och skandinavisk med en öppen och välkomnande atmosfär som speglar Axis företagskultur.

 

Vid val av material, kulörer och möbler har ambitionen varit att arbeta med miljömässigt hållbara material och tidlös design som ska vara under en lång tid framöver.

Fojab arkitekter har ritat byggnaden och utemiljön. Light Bureau har tagit fram belysningskonceptet. Samarbetet mellan beställare, inredningsarkitekter, husarkitekter, belysningsdesigner och inredningsleverantör har varit gott hela vägen och vi är stolta över resultatet.

ÅE_9583_186_JLJ.jpg
ÅE_9583_021_JLJ.jpg
ÅE-E9583-097-JLJ.jpg

Med engagemang, delaktighet och ett nära samarbete mellan alla inblandade har Axis Communications nya huvudkontor blivit en hållbar och inspirerande arbetsplats med god arbetsmiljö för alla medarbetare.

En plats där man vill vara.

bottom of page