top of page
DSC_0038.JPG
DSC_0053_edited.jpg

Projekt Kv. Ugglan
Plats Burlöv
Beställare Burlöv bostäder
Kategorier Bostad
År 2021
Storlek 11 420 m2 BTA
Team Jakob Petrée, Tobias Lindkvist, 
Karl Johan Kemper, Marie Ekner

 

Projektet omfattar nybyggnation av sex bostadshus i fyra separata volymer, alla med solvända fasader och balkonger. Kvarteret består av totalt 110 lägenheter, från effektiva en- och tvårumslägenheter till rymliga fyror, samt ett LSS-boende i markplan mot gården. Längs Dalbyvägen finns också lokaler. I kvarteret ligger även ett parkeringshus ovan mark, som vi utvecklade t o m förslagshandlingen.

Husen ramar in kvarteret mot norr och öster kring ett sammanhängande centralt, grönskande gårdsrum, med lekmöjligheter och utrymme för gemenskap. Samtidigt skapas en tydlig kvartersgräns längs Dalbyvägen, vilket förstärker den eftersökta stadsgatukaraktären och bidrar till att förändra 60-talskaraktären i denna del av Burlöv till stadskvarter.

Vi gick vinnande ur den arkitekttävling som Burlövsbostäder och stadsbyggnadskontoret anordnade 2014. Vi utvecklade sedan förslaget, tog fram detaljplanen och upprättade sedan bygglovshandling samt systemhandling/förfrågningsunderlag för en styrd totalentreprenad. Vi medverkade under byggnationen som support åt Burlövsbostäder.

Flygpersp.jpg
SITUATIONSPLAN.jpg
elisetorpsv.jpg
bottom of page